Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Recept på Lavendel i mat & bak

Lavendelskorpor 40 stycken

Tillagningstid: 45 min.

120 g sötmandel

100 g mörk choklad

2 ägg

2 dl strösocker

5 dl vetemjöl

2 msk torkade lavendelblommor

1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver

 

1 äggvita till pensling

 

Gör så här

 

  • Sätt ugnen på 175 grader. Hacka sötmandel och choklad grovt.
  • Blanda mandelhacket och chokladen med ägg och socker. Blanda mjöl, lavendel, salt och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten.
  • Forma degen till fyra tjocka längder, som du lägger på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna och pensla dem med äggvita.
  • Grädda cirka 20 minuter. Låt svalna.
  • Skär längderna i sneda bitar. Ställ in dem i 100-gradig ugn och låt torka i cirka 40 minuter.

 

 

 

Lavendelmuffins 12 stycken

Tillagningstid: 45 min.

  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk torkade lavendelblommor
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Blanda i ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och torkade lavendelblommor. Rör ner blandningen i smörsmeten. Tillsätt mjölk och rör ut till en jämn smet.
  • Klicka ner smeten i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Då är risken mindre att smeten flyter ut.
  • Grädda cirka 15 minuter.

 



 

Drift & produktion: Wikinggruppen